OFFLINE
OFFLINE
[PLAY]

Interjú Dr. Alföldi Zoltánnal az EJF rádióban

Interjú Dr. Alföldi Zoltánnal az EJF rádióban

Az EJF rádióban először 2013. május 23-án hallhatjátok azt az interjút, amelyet Alföldi Zoltán televíziós műsorvezetővel és újságíróval készítettünk a digitális tananyagokról a felsőoktatásban. Alföldi Zoltán jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Akadémiáján tart előadásokat.

Érdekes, hogy egy médiaszakember hogyan látja a vizsgált területet, hiszen –amint majd hallhatjátok- egészen más nézőpontból közelíti meg a digitális tananyagok felhasználásának lehetőségeit, és ezek hasznosságát az egyetemek és főiskolák módszertanának alkalmazhatóságában.

A felsőoktatásban történt szemléletváltásról, tananyag-átadási technikákról is beszélgettünk, észrevehető, hogy a digitális módszertani motívmokat kivételes gyorsasággal adaptálja az informális, non-formális és autonóm tanulási technikák közé. Elemzi a médiahasználati technikákat, beszélgettünk a média-befogadási preferenciákról, és a digitális tananyagokat használó módszertani technikák során létrejövő interakciók másságáról is.

Hallhattok majd érdekes történeteket, példákat, személyes élményeket és garantáltan új nézőpontokat Alföldi Zoltántól, amelyek a felsőoktatásban dolgozó tanárok, és diákok számára biztosan meglepő szemléletmódot jelentenek a digitális tananyaghasználatot és a felsőoktatásról eddig alkotott képet illetően.

Sári Szilvia