OFFLINE
OFFLINE
[PLAY]

Új rovatunk: Gondolatok

Dávid Alexandra

 

Hallgatói levelek

Kedves szórakozni vágyó diáktársak!

Szeretnénk nektek egy rövid leírást adni a bajai szórakozási lehetőségekről.

Aki a klasszikus rock, punk, alter és jazz zenét kedveli, látogasson el az Armstrong nevű szórakozó helyre. Kicsi pincehelyiség, (sajnos már ez sem dohányfüstös), igazi a „boroskólázós” feelingje van.

Íme, egy kis ízelítő a legfrissebb programokról:

Szombat

2013-03-23 : Hollywood Rose zenekar koncertje, elő zenekar: Metal Daze

Szombat

2013-03-31 : Nagy Imi és tanítványai locsolo buli koncertje

Vasárnap ingyenes 2013-04-06: Brutal Core Festival :Dirt Not Buried,Let The Water,Dead by Tomorrow,Seth ,és Rebel for Life koncert

Szombat

2013-04-13 : DopeMan rap koncertje, elő zenekar: Lusta Predator

       További infók az oldalon: http://www.armstrongclub.hu/programs.php

 

Vol.1.club : azok számára ajánljuk, akik legalább olyan sokszínűek, mint maga a hely zenei kínálata és egyéb programjai. Főleg bilis disco zene szól, a táncolni vágyó huszon-, és harminc éves korosztálynak ajánljuk. Csinosan öltözzetek fel lányok!!! Jók a koktélok is! A legfrissebb programokról a következő oldalon kaphattok felvilágosítást: http://vol1.hu/programok.html

Vagabond Cafe & Club: sokan még Sziklaként ismerhetitek a zenei kínálatuk nem változott az új név ellenére sem, még most is mindenki megtalálhatja a neki való bulikat. A helyet főként főiskolások látogatják, így ajánljuk nektek is. Gyakran zenél ott HÖK-ös vezéralakunk: Bundi (azaz Kabai András)! Ami nagyon jó, hogy lehet tőle számokat kérni, és nem akad ki tőle, mint a DJ-k általában… nagyon jó bulit szokott csinálni, igazi főiskolás-style-ban nyomja: amit, ahogy, akivel szerettek!

Az aktuális bulik elérése érdekében nézzétek a club facebook oldalát: https://hu-hu.facebook.com/vagabondcafeclub

Jó szórakozást kívánunk!

G&T

Sziasztok EJF-es Hallgaók!

Szeretném veletek egy kicsit közelebbről megismertetni az elektromos cigarettát. Az elnevezés: Személy szerint én nagyon nem vagyok megelégedve a köztudatba beszivárgott elnevezéssel, ugyanis az elektromos cigarettának semmi köze nincs a cigarettához, vagy a dohányzáshoz. Dohányzásnak jogilag az számít, ha dohányt égetünk. Ezzel szemben az elektromos cigaretta folyadékot párologtat ami tesztelt ártalmatlan alapanyagokból áll. Ez a folyadék legnagyobb részben propilén glikolt és növényi glicerint tartalmaz. Ezeket élelmiszer adalékokként és kozmetikai termékek adalékaként alkalmazzák. A glicerin teljesen ártalmatlan. Előfordul azonban, hogy valaki allergiás lehet a propilén-glikolra, ebben az esetben az illetőnek tiszta glicerinből készült folyadékok vásárlását ajánlom. AZ ELEKTROMOS CIGARETTA SEMMILYEN FORMÁBAN NEM TARTALMAZ NIKOTINT! Az elektromos cigaretta egy akkumulátorból, egy kapcsolóból, és egy izzószálból áll. A folyadék (liquid, lé, leves, lötyi) opcionálisan tartalmazhat nikotint, amennyiben a felhasználó ezt igényli. Ebből adódóan az elektromos cigarettát én egyszerűen csak „párologtatónak” nevezem. A negatív megítélés többnyire a kínai piacon vásárolt pár ezer forintos selejt áruk vásárlása miatt, vagy erősen túlárazott selejt áruk vásárlásából (e-health, oxy giant etc.)adódik. Én több mint egy éve használok elektromos cigarettát, a hagyományosat gyakorlatilag azonnal letettem mellette. A nikotin adag természetes folyamatként csökken, az ember egyre kevesebbet igényel. Az „e-cigarettás” pályafutásomat 24mg/ml nikotintartalmú folyadékkal kezdtem, ez mára már csak 3mg/ml. Ezeknek az eszközöknek igen széles skálán mozog az áruk. 2000 forinttól (használhatatlan) akár 100 000 forintig is vásárolhatunk készüléket/készletet magunknak. Nem biztos, hogy a drágább jobb. Körülbelül 10-15 000 forintos ráfordítással olyan szettet állíthatunk össze magunknak, amivel teljesen ki tudjuk váltani a cigarettát. Életképes megoldás LENNE, ugyanis 2013 július 1-től a BTK módosítását követően bűncselekményt követ el az, aki a megállapított felhasználói mennyiségen túl nikotin tartalmú elektromos cigaretta utántöltő folyadékot TART MAGÁNÁL. Tehát ne tedd le a cigit, mérgezd magad, és mellé még jó sokat fizess is érte. Ez ellen íródott egy petíció. Fontos, hogy minél több emberrel aláírassuk. Hát ennyi. Ha van kedvetek írjátok alá legyetek szívesek mert ezen ÉLETEK MÚLNAK! Minden tiszteletem azoké, akik mindenféle segítség nélkül le tudták rakni a cigarettát. Nekem ez nem sikerült és nem is akartam igazából. Viszont a gőzöléssel találtam magamnak egy sokkal kevésbé káros szenvedélyt, ami ráadásul még olcsóbb is. Akiket érdekel a téma, ajánlom látogassák meg a www.ecigiforum.com webcímet és ássák bele magukat a témába. Van olvasnivaló bőven. Köszönöm, hogy elolvastátok!

N.L. rsz dsc 0034

Petíció:

https://www.change.org/petitions/pet%C3%ADci%C3%B3-az-elektromos-cigarett%C3%A1hoz-haszn%C3%A1lt-nikotin-tartalm%C3%BA-ut%C3%A1nt%C3%B6lt%C5%91k-hazai-szab%C3%A1lyoz%C3%A1s%C3%A1%C3%A9rt

Üdv Hallgatótársak!

Had meséljem el mekkora buli volt a Kriminál Andragógia kiképzés 2012. november 16-án, pénteken az EJF kis tornatermében… Persze amíg a mesterek érkezését vártuk, a nagy tornateremben kosárlabdával hangolódtunk a ránk váró izgalmakra.

Mestereink, Kovács András Péter Shi-hing Wing Tsun Mester, Kovács „Koko” Gábor Mui-Thai, Kick-Boksz és Boksz edző, és Remy Van Der Hoort Mui-Thai, K1 és Brazil Jiu-jitsu mester voltak. Koko bemelegített bennünket, jó alaposan, de a bv-s és rendőr csapatnak ez nem volt akadály! Ezután átmentünk a kis tornaterembe és nekikezdtünk… Még Ligeti Laci is bejött fotózni, a fotók egyébként az EJF.hu/média/ fotók fülben megtekinthetőek.

András Si-HIng vezénylése alatt alap önvédelmi fogásokkal ismerkedtünk, Koko keze alatt ütés-rúgás formációkat tanultunk, Remy pedig a földharc rejtélyeibe avatott be minket.

Az 5 órás edzést bemutatókkal zártuk, ahol ki-ki a maga harcművészetének titkosabb technikáit is bemutatta. Kérdezgettük Remy mestert, hogy mi van ha így, és mi van ha úgy támadnak, falhoz szorítanak minket, vagy meg kell bilincselnünk valakit, aki ezt nem hagyja… A bemutatót András és jómagam késes-botos bemutatója zárta.

Szerintem nyugodtan vegyétek föl jövőre szabadon választható kurzusnak! Megéri!

Pk Rex

Sziasztok Kedves Hallgatók!

Látjátok az új honlapot??? Szerintem tök csúcs! De sajnos okos telefonon nem ugyanazt a hátteret adja be, mint amikor a honlapon nézem, de úgy is nagyon jó! Lényegében azért is tetszik nekem, mert nagyon változatos zenéket játszanak, az 50-es évektől napjainkig…

Vágjátok az EJF RÁDIÓ logóját? Felül a honlapon el tudjátok indítani a varjakat!!!! Hallgassátok, mert megéri! J

Robi